Asiantuntemuksen syventäminen alkaa

by Heikki Johansson

Asiantuntijuus tuotantotaloudessa

Mistä ja miksi kirjoitan?

Olen oululainen lähes valmis tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kaikki yrityksen analysointiin, kehittämiseen ja johtamiseen liittyvät asiat ovat kiinnostaneet minua pitkään jo opintojenkin puolesta, ja tämä sivusto avaa toivottavasti uusia näkökulmia aiheeseen.

Blogini tavoitteena on käsitellä liiketoiminnan analysointia sekä liiketoiminnan kehittämistä ja johtamista tuotantotaloudellisesta näkökulmasta. Lisäksi haluan tuoda esille yrittäjyyteen ja sen ympärillä tapahtuvaan vaurastumiseen liittyviä asioita.

Hyviä sijoittamisaiheisia suomenkielisiä blogeja löytyy paljon, joten pyrin keskittymään yritystoiminnan analysoinnissa enemmän liiketoimintamallin ymmärtämiseen ja kehittämiseen. Sijoittaminen perustuu kuitenkin suurelta osin kykyyn analysoida yrityksiä, joten myös tämä aihe tulee olemaan osana joitakin kirjoituksiani.

Tiivistettynä tavoitteeni blogin osalta ovat seuraavat:

 • Kehittää asiantuntijuutta tuotantotaloudellisella osa-alueella
 • Kertoa jotain uutta liiketoiminnan kehittämisestä
 • Auttaa lukijoita yrittämään ja vaurastumaan
 • Pohjustaa uusia palvelukonsepteja
 • Tavoittaa mahdollisia asiakkaita palveluilleni

Asiantuntemuksen kehittäminen vaatii aikaa ja vaivaa ja paras tapa saavuttaa asioita on tehdä asiasta julkista, jolloin ulkoinen paine pakottaa toimimaan. Tämä blogi toimiikin hyvänä lähtöpisteenä omalle toiminnalleni.

Yrittäjyys ja mikroyrittäjäksi tuleminen on lisäksi helppoa nykyisten tietojärjestelmien avulla, joten miksipäs ei tehdä sitä itse. Suomeen ei myöskään ole vielä rantautunut Amerikkalainen kulttuuri, jossa erilaisia tietopalveluita on tarjolla valtavasti, ja Internetin ympärillä pyörivästä englanninkielisestä tarjonnasta löydät lähes mitä tahansa. Menestymisen mahdollisuudet huomattavasti vähäisemmässä kilpailussa ovat paremmat ja pystyt lisäksi erottumaan hakukoneissa kohtuullisen pienellä vaivalla.

Mitkä tuotantotaloudelliset osa-alueet?

Tein kuvan liiketoimintamallin kehittämisen eri osa-alueista, joita haluan käsitellä, ja kuva helpottaa hahmottamaan erilaisia yritystoiminnan tarpeita.

Tuotantotalouden asiantuntijuus

Liiketoiminnan kehittäminen

Kuten kuvasta näkee, en lähtenyt liikaa rajaamaan aihepiiriäni, ja myös sivuston nimi, ”Tuotantotalouden verstas” kuvastaa kokonaisuuden hallintaa, joka on tärkeää liikkeenjohdolle.

Myöhemmin ajattelin jakaa kirjoituksiani kuvastakin löytyviin kategorioihin, kunhan pääsen kirjoittamisessa vauhtiin:

 • Liiketoiminnan johtaminen
 • Tutki & Kehitä
 • Luo uutta
 • Kasvata liikevaihtoa
 • Pienennä kustannuksia
 • Sijoittaminen

Kommentoikaa arvon ensimmäiset lukijat, mitä mieltä olette blogin aihepiiristä tai jos jokin kohta blogini tavoitteista jäi epäselväksi.

Voi lukea lisää Tietoa välilehdeltä.

(Aloituskuva: cc Phil Roeder)

Leave a Comment

Roskapostisuodatus *

Seuraava artikkeli: