Autojerry.fi – Uusi palvelu autokorjaamon valintaan

by Heikki Johansson

Autojerry

Tämä kevät on mennyt vauhdilla kehittäessäni uutta palvelua, jonka tavoitteena on helpottaa autohuoltojen ja autokorjaamojen valintaa ja vertailua.

Kerroin aiemmin, kuinka perustin 2012-2013 Valokuvaajat.fi -palvelun ja kyseisestä projektista muodostuikin minulle valtavan opettavainen koulu Internetliiketoimintaan liittyen. 

Samalla opin myös, miten tarjouspyyntö- ja kilpailutuspalveluja toteutetaan ja sama idea on myös uuden AutoJerry -palvelun taustalla.

Valokuvaajat.fi pyörii tällä hetkellä jo varsin hyvin (oikeastaan paremmin kuin koskaan aiemmin), kävijämäärät ovat kasvussa ja toiminnasta on tullut puoliksi automaattista, kuten oli tarkoituskin!

Alkuvuodesta 2014 kaksi kaveriani ja joukko kokeneita sijoittajia pyysivät minulta arviota, että voisiko Valokuvaajat.fi:n pohjalta kehittää uuden palvelun autokorjaamojen ja autohuoltojen vertailuun.

Mietin asiaa noin päivän ja päätin lähteä projektiin mukaan, sillä aikaisemman kokemukseni Internetpohjaisten markkinapalvelujen on helposti hyödynnettävissä uudessakin palvelussa.

Miksi lähdimme kehittämään AutoJerry -palvelua?

Oletko huomannut, että autoilevat ihmiset tuntevat melkoista tuskaa, kun saavat kalliista maahantuojan huollosta 500 euron laskun, vaikka autoon ei ole tehty mitään? Tai kyselevät tuttaviltaan, että kukahan osaisi kohtuuhintaan korjata lommon auton ovesta?

Nykyisin voisit huollattaa myös uuden autosi merkkiliikkeiden ulkopuolella takuun katkeamatta. Ainoa vaatimus on, että autokorjaamo noudattaa valmistajan alkuperäisiä huolto-ohjeita.

Suuri asiakaskunta ei tunne uusien autojen takuukäytäntöjä ja siksi varsinkin uudet autot huollatetaan lähes aina kaupungin kalleimmissa liikkeissä. Sama tapa jatkuu myös takuuajan päätyttyä, sillä tuttuun huoltoon on helppo viedä oma auto.

Tältä pohjalta uskoimme, että korjaamoiden kilpailutuspalvelulle voisi olla suuri kysyntä.

Ilman yleisöä ei ole olemassa hyvää palvelua, joten halusimmekin aloittaa yhteisön keräämisen jo ennen varsinaista julkaisua. Olemassaoleva yhteisö luo voimaa kehittää palvelua eteenpäin.

Palvelun nimeksi valitsimme AutoJerryn, koska se on helposti tunnistettavissa ja brändättävissä juuri meidän palveluumme.

Useamman kuukauden täysipäiväisen kehitystyön jälkeen olemme erittäin lähellä palvelun julkaisua. Tämän jälkeen on vielä edessä pitkä matka konseptin hiomista sekä myynti- ja markkinointityötä.

Miten uuden palvelun kanssa lähdetään liikkeelle?

Jos jotakin olen aiemmista projekteistani oppinut, niin ainakin  sen, että nopea testaaminen on uuden tuotteen kanssa erittäin tärkeää.

On fiksumpaa viedä hieman raaka tuote markkinoille, kuin hinkata palvelua puoli vuotta ja todeta, että homma ei toimi ollenkaan.

Palvelun 1. version julkaisu on toukokuun aikana, ja jo ennen sitä yleisön ja asiakkaiden kerääminen sekä esimarkkinointi ovat tärkeässä roolissa.

Tarkoituksena on kasvattaa näkyvyyttämme erityisesti digitaalisissa medioissa, joissa uusien asioiden leviäminen on nopeaa. Digitaalinen palvelu vaatii pohjalle parhaan mahdollisen digitaalisen markkinoinnin.

Hyvä tiimi ja sijoittajat tuovat bensaa liekkeihin

Oli hienoa lähteä mukaan palveluun, jossa rahoitusta on jo alussa mietitty pitkälle ja liiketoimintaosaamista löytyy kaikilta mukana olevilta henkilöiltä.

Pistimme projektin alkuun useamman kokeneen sijoittajan ja pienen tiimin voimin. 

Ei ole tyhjästä temmattua, kun sanotaan, että tiimi ja raha ovat start-up-yritysten kaksi tärkeintä kivijalkaa. Vaikka tiimi on tärkein, niin raha on kuitenkin se, minkä avulla homma saadaan pyörimään nopeammin ja tehokkaammin. 

Jos ei ole rahaa, niin markkinoinnin ja koko palvelukonseptin testaaminen on hidasta. Testaaminen on kuitenkin lopulta se, jolla toimiva tuote rakennetaan.

Liity mukaan

Voit jo nyt tutustua palveluun ja katsoa, miten autokorjaamon valinta tulee helpottumaan AutoJerryn avulla.

Loppuun linkkimainoksena suosituimmat paikkakuntakohtaiset sivut: autokorjaamo Oulu ja autokorjaamo Helsinki -sivut.

Leave a Comment

Roskapostisuodatus *

Edellinen artikkeli: